Reglement

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt 50 euro.

Deze is jaarlijks voor 20 december te betalen op rekening van de club, BE52 9731 1166 3909

De ziekenfondsen betalen een groot deel van je lidmaatschap terug waardoor je er zelfs geld kan aan verdienen!!

 

Kledij

De basis clubuitrusting bestaat uit een korte broek, lange broek, trui met korte mouwen en trui met lange mouwen. Extra kledingstukken zoals wintervest, windvest, … zijn ook beschikbaar. De uitrusting wordt gebruikt bij al de ritten die in clubverband gereden worden (naargelang het weer).

De aankoopprijs wordt volledig door het lid betaald. Er is een gedeeltelijke terugbetaling van 30% mogelijk en dit over een tijdspanne van 2 jaar (dus 15% per jaar) en enkel bij een minimale deelname van 12x per jaar.

 

Start ritten

De start van onze ritten gebeurt steeds op zondag voormiddag en/of namiddag op het dorpsplein aan taverne De Zwaan, tenzij anders medegedeeld. Het startuur wordt stipt opgevolgd en is afhankelijk van de te rijden afstand.

 

Oefenritten

Er worden wekelijks ritten gereden op woensdagvoormiddag, namiddag of avond.

 

Orde

Er wordt steeds per 2 en in groep gereden. Uitzonderlijk zal er bij beklimmingen op kleine wegen op eigen tempo mogen gereden worden.

Regels openbare weg

Individuele fietsers of groep <15 deelnemers zijn verplicht het fietspad te volgen en mogen met zoveel naast elkaar rijden als het fietspad toelaat. Indien er geen fietspad is mag men op de rijbaan rijden, met 2 naast elkaar zolang kruisen met tegenliggers mogelijk blijft. Buiten bebouwde kom moeten fietsers achter elkaar rijden als er een achteropkomend voertuig nadert. Geen wegkapitein van toepassing.

Met meer dan 15 deelnemers is het niet verplicht om het fietspad te volgen en mag er met 2 naast elkaar gereden worden. Mag vergezeld worden van 2 wegkapiteins.

 

Proefrijden

In het verleden hebben wij dit toegestaan, zodat iemand kan beslissen om na enkele keren proefrijden zich definitief aan te sluiten of niet.

Dat vraagt opvolging en nodeloos administratief werk. Wij willen afstappen van dit systeem. Wie zich geroepen voelt om, al was het maar een beetje, sportief met de fiets bezig te zijn sluit best meteen aan.

De 45,00 euro die men aan het lidmaatschap betaalt, kan grotendeels gerecupereerd worden via de mutualiteit.

Vat dus meteen de stier bij de horens.

 

Verzekering

Iedereen die lidgeld betaalt is samen met zijn gezin aangesloten bij de VWB. Op deze manier ben je verzekerd in binnen- en buitenland en dit voor fietsen, zwemmen, fitness, joggen, wandelen, turnen en atletiek.

VWB

Als lid van de VWB krijg je tweemaandelijks het magazine, kortingen bij inschrijving van een VWB-rit, korting bij diverse fietswinkels en fietsreizen..

Ook voorziet de VWB een gratispechverhelping voor gans het gezin en alle type fietsen met inbegrip van E-bikes.

Meer info zie VWB.

Bel gratis 0800-78762, sla dit nummer op in je gsm.

DE HELM IS OP ELKE RIT IN CLUBVERBAND VERPLICHT!!!

 

 

REGLEMENT F&N CYCLING TEAM LUBBEEK